tiistai 1. maaliskuuta 2022


Moi, olen Pasi 40 v.-kokemusasiantuntija

 Olen aloittanut ensimmäiset päihdekokeilut kahdeksanvuotiaana imppaamalla, ekat kännit 10 vuotiaana ja eka vankilareissu 19 vuotiaana. Olen ollut elämässäni n.10 vuotta vankilassa. Olen ollut asunnottomana 17 vuotta. Lapsuudessa koin isäpuolen väkivaltaisuuden ja koulukiusaamisen. Olin itsekin nuorena junnuna väkivaltainen kadulla. Päihteet auttoivat olevinaan pelkoon, ahdistukseen ja niillä pääsi tunteita pakoon. Sieltä löytyi se vapaus. Vankila- ajat olen ollut lähes selvinpäin, joskus on vedetty.

Vielä vuonna 2017 kun päätin raitistua ja vapauduin, kesti raittius 500m. vankilan portilta. Nyt viimeinen tuomio päättyi 2019 koevapauteen jonka jälkeen olen ollut raitis. Mulla luki jossain ehdonalaisvalvojan paperissa että olen toivoton tapaus. Koevapaudessa olin tuetussa päihteettömässäasumisyksikössä ja kävin ryhmissä. Sieltä saamani vertaistuki ja tieto auttoi paljon. Samoin vaimo. Vertaistuki Na-ryhmissä oli ensin pakko käydä ja se oli hyväksynnän hakua, mutta kääntyi sitten voitoksi. Asuin vielä koevapauden jälkeen 3kuukautta kyseisessä asumisyksikössä. Sitten 2020 oli vihdoin oma asunto vaimon kanssa. Mulla on impulsiivinen ADHD luonne, joka on varmaan vaikuttanut paljon näihin elämän käänteisiin.

Homebasella olen ollut pari viikkoa harkassa kun opiskelen kokemusasiantuntijaksi Keijo-hankkeessa, joka on päihde- ja rikostaustaisten kokemusasiantuntijakoulutus.  Täällä mut on otettu tosi hyvin vastaan. Täällä on aika paljon nuoria aikuisia joita mä koen pystyväni auttamaan, heittäytymällä samalle tasolle. Homebase on tärkeä paikka palveluviidakossa, tämmösiä tarvitaan. Vielä enempi vois olla yhteisöllisyyttä, tehdä asioita kimpassa.

Tänä päivänä mä nautin ja mua tukee säännölliset ryhmät, niiden vetäminen ja tapahtumien järjestely. Olen kiitollinen vertaistuen piiriin pääsystä. Haaveena mulla on opiskelu tälle alalle, koska mulla on halu auttaa ja voin toimia esimerkkinä.

Kiitos Homebase tästä pätkästä, ollaan yhteyksissä.

Kiitos Pasi ja onnea jatkoon.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

  Tämä aihe on vähän tabu. Siksi siitä kirjoitankin. Meitä peliriippuvaisia on paljon enemmän kuin tilastoissa lukee. On äitejä, isiä, yst...